Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

П'ять років студентського життя

П'ять років студентського життя

Ось і закінчилися 5 років студентського життя. Нашим студентам, а точніше вже спеціалістам у сфері бухгалтерського обліку, аудиту та оподаткування є що згадати та чим поділися.

Перший висновок, про те  «як же класно нам буде в університеті ми зробили  на студентській базі в с. Шестовиця, куди  нас,  тих хто відгукувався на ОА-111, зібрали щоб урочисто оголосити нас студентами.  За цей день ми зрозуміли що ми дружня група, який в нас мега-крутий куратор (Гнедіна Катерина Володимирівна) і що Бог Шара прийде до нас у найскрутніші моменти нашої сесії).

Всі ми пам’ятаємо як вперше отримали свою стипендію, свої перші гроші, які інвестувала в нас держава. СМС-ка з текстом, що на ваш рахунок зараховано 717 гривень була найочікуванішою за весь місяць новиною.

Наступним що згадується – це посвята в бухгалтера, яку влаштувала нам наша рідна кафедра «Бухгалтеського обліку, оподаткування і аудиту» (а тоді «Облік і аудит)». Довгі осінні вечори в написанні сценарію та в обнімку з конспектом з вищої математики будуть згадуватися, мабуть, завжди. Під час посвяти ми назавжди зрозуміли:  коли грає пісня Комбінації «Бухгалтер» - ми повинні радісно танцювати, бо ця пісня присвячена саме нам)

Перший курс – то, скажімо так, вступ до лав студентів, розкачка перед справжніми випробуваннями, оскільки безпосередньо, ознайомлення з азами бухгалтерії ми розпочали на другому курсі. Мабуть, все життя будемо пам’ятати курсову роботу з Онищенком Віктором Петровичем з дисципліни «Бухгалтерський облік», коли море проводок і не сходиться баланс, коли нема в кого і списать, бо в одногрупника він (баланс) теж поки що не зійшовсяJ.

Дякуємо університету за цікаві заходи, які розбавляли постійне навчання новими враженнями. Дні української вишиванки, Міс ЧНТУ, Містер ЧНТУ, кубки ректора, концерти до свят, спортивні змагання, походи в театр, музеї, екскурсії по Валу на заводи нашого міста – це те що не відволікало від постійного зубріння і робило розрядки для нас.

          Починаючи з третього курсу ми активно почали долучатися до наукової роботи навчального закладу, без нас не проходив жодний круглий стіл, жодна конференція, саме на них ми розповідали про свої наукові напрацювання, доводили що проведені години з науковим керівником нашої кафедри були не даремні. Участь у олімпіадах з профільних предметів, участь у конкурсах, форумах – саме це давало поштовхи для подальшого навчання. Двоє студентів нашої групи ввійшло до сотні найкращих студентів України у 2015 році й  стали стипендіатами освітньої програми Віктора Пінчука «Завтра.UA». Вони ж були номіновані на кращий студент року.

Для нас дуже швидко пролетіли 4 роки навчання на бакалавраті, а тому коли ми здали всі державні екзамени, ми вирішили зробити незабутнім день отриманні диплому бакалавра. Завдяки викладачам нашої кафедри ми ніколи не забудемо той день.

Навчання на 5 курсі було дуже легким, оскільки багаж знань вже є,залишається лише застосовувати його на практиці. Саме під час 5 курсу ми насолодилися студентством, багато проводили часу разом за межами університету.

П’ять років пролетіло швидко, проте скільки теплих згадок залишатимуться в наші й пам’яті. Дякуємо ЧНТУ за здобуті знання та згадки cтудентського цікавого життя!