Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Розвінчуємо міфи про бухгалтерів

29 березня 2017 року відбулася зустріч кафедри бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту з учнями 22 ліцею та 33 школи під гаслом “Руйнуємо міфи про бухгалтерів”.

Довкола бухгалтерської професії склалося дуже багато міфів та домислів. Багато хто вважають, що ця професія не цікава; низькооплачувана; що після закінчення університету за спеціальністю “Облік і оподаткування” можна працювати тільки бухгалтером; дуже важко знайти місце роботи за фахом.

На зустрічі зі школярами к.е.н., доцент кафедри бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту Юлія Митрофанівна Перетятько вдало зруйнувала ці міфи навівши докази та підтвердивши їх досвідом.

Кафедра бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту готує висококваліфікованих фахівців у сфері бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту, в тому числі, які можуть вести бухгалтерський облік на підприємстві. Випускники можуть займати різні посади. Серед них  головний бухгалтер; заступник головного бухгалтера; провідний бухгалтер; науковий співробітник (інформаційний аналітик, бухгалтерський облік, аудит, оподаткування); керівник фінансового (економічного) підрозділу; працівник фіскальної служби; консультант з податків та зборів.

Також фахівці з бухгалтерського обліку та оподаткування за умови набуття відповідного досвіду можуть адаптуватися до таких напрямків суміжної професійної діяльності як фінансово-економічна, управлінська, маркетингова, освітня, дослідницька, зовнішньоекономічна та інші.

Ю. Перетятько ознайомила учнів з думкою провідних фахівців галузі щодо місця та ролі бухгалтера для підприємств та економіки в цілому. А також навела реальні дані, щодо попиту у роботодавців на фахівців у сфері бухгалтерського обліку. Так, станом на 29 березня 2017 року за запитом “бухгалтер” на порталі robota.ua існує 3354 вакансії, що свідчить про високий попит на дану спеціальність.

Щоб відчути себе на місці бухгалтера була проведена інтерактивна гра, де учні змогли ознайомитися із бухгалтерською термінологією та нараховували податки.

Зустріч пройшла у теплій атмосфері, де учні змогли ознайомитися із бухгалтерською професією та пограти у веселі ігри за фаховою тематикою кафедри.