Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

ІІІ місце з Олімпіади зі статистики

ІІІ місце з Олімпіади зі статистики

В ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Статистика», що відбулась 3-5 квітня 2018 р. на базі Національної академії статистики, обліку та аудиту (м. Київ), Чернігівський національний технологічний університет гідно представив студент обліково-економічного факультету Вертійко Артем (академічна група ОА-151) і здобув ІІІ місце.

Аналітик даних (data scientist) і статистик утримують лідируючі позиції в топ-10 найперспективніших математичних професій. Причиною високого попиту на статистиків і аналітиків даних є постійне зростання потреби збирання і оцінювання величезних обсягів даних. Можливості для професіоналів, які пройшли підготовку в цих областях, величезні. Однією з переваг праці у галузі статистики є те, що статистик  може об’єднати свій інтерес практично з будь-якою галуззю науки, технології або бізнесу. Знання статистичного аналізу даних важливі для розробників, системних адміністраторів, дизайнерів, маркетологів, експертів з розвитку та масштабування бізнесу та всі, хто цікавляться Big Data та можливістю її використання для бізнесу й соціальних проектів.

Вітаємо нашого переможця – Вертійко Артема, а також кафедру бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту, яка підготувала студента до олімпіади, та маємо надію, що проведена Всеукраїнська студентська олімпіада сприятиме зростанню числа зацікавлених статистикою студентів і надасть новий імпульс до розвитку студентської науки.