Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

«Soft skills: формування гнучких навичок для майбутньої успішної професійної діяльності» - тренінг для здобувачів вищої освіти

«Soft skills: формування гнучких навичок для майбутньої успішної професійної діяльності» - тренінг для здобувачів вищої освіти

Чому soft skills є навичками, які варто формувати під час навчання та яку роль вони відіграють у майбутній професійній діяльності? Які гнучкі навички будуть затребувані роботодавцями та яке місце посідає тайм-менеджмент у ієрархії навичок майбутнього? На ці та інші запитання здобувачі вищої освіти спеціальностей «Облік і оподаткування» та «Економіка», учасники наукового клубу «Юні агенти змін», отримали відповіді під час тренінгу на тему «Soft skills: формування гнучких навичок для майбутньої успішної професійної діяльності».

 

 

 

Спікери заходу, взявши участь у програмах науково-педагогічного підвищення кваліфікації за темами «Сучасні форми та методи організації освітнього процесу у закладах вищої освіти» (к.е.н., доцент, керівник наукового клубу «Юні агенти змін» Гнедіна К.В., 10 травня  - 21 червня 2023 р.) та «Тайм-менеджмент – мистецтво управляти часом науково-педагогічного працівника» (д.е.н., професор Акименко О.Ю., 29 травня - 9 липня 2023 р.) поділилися зі здобувачами отриманими знаннями у сфері формування гнучких навичок.

Так, к.е.н, доцент Гнедіна К.В. присвятила свою доповідь ключовим «soft skills», які будуть необхідними для успішної професійної діяльності в умовах невизначеності та динамічних змін зовнішнього середовища, а також надала рекомендації щодо підходів до розвитку гнучких навичок.

Д.е.н., професор Акименко О.Ю. розкрила питання управління часом, ознайомила учасників з сучасними підходами до тайм-менеджменту, підкреслила що, досягнення високого професійного рівня бухгалтера передбачає набуття інтелектуального та практичного досвіду, оволодіння навичками soft skills, інструментами тайм-менеджменту.

Наприкінці зустрічі учасники взяли участь у практичному кейсі щодо визначення власних сильних та слабких гнучких навичок та поділилися досвідом їх формування.