Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Стажування від фонду Nadace Partnerství

Стажування від фонду Nadace Partnerství

В рамках пілотної фази проекту «Партнерство для сталого відновлення України» завідувачка кафедри економіки, обліку і оподаткування д.е.н., професор Жанна Дерій з 24 по 29 липня 2023 р. перебувала на стажуванні у Південно-Моравському краї Чеської республіки.

Організатори стажування ‒ фонд Nadace Partnerství та керівництво краю. Під час стажування відбулась низка зустрічей з представниками бізнесу, місцевого самоврядування, знайомство з практиками енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії, зеленого розвитку міст і протидії змінам клімату, поводження з відходами, розвитку сільських громад та сталого природокористування.

Отриманий досвід та співпраця з Чеською республікою стануть корисними в питаннях зеленої відбудови нашої країни, нашого міста та нашого Університету.

Підсумковою фазою стажування став круглий стіл з губернатором Південно-Моравського краю, представниками бізнесу, громадських організацій та фондів, преси. Губернатором запропоновано створити «Ярмарок інвестиційних пропозицій для України та її регіонів» із залученням Швейцарії та Польщі, де зможуть взяти участь українські партнери проєкту. Крім того, ініціюється реалізація спільних проєктів у сфері відновлення та відбудови, до яких може бути залучений наш Університет.