Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Участь у Форумі місцевого розвитку територіальних громад «Чернігівщина від відновлення до розвитку»

Участь у Форумі місцевого розвитку територіальних громад «Чернігівщина від відновлення до розвитку»

Протягом 31 жовтня – 1 листопада 2023 року доцентки кафедри економіки, обліку і оподаткування О.С. Сакун і К.В. Гнедіна брали участь у Форумі місцевого розвитку територіальних громад «Чернігівщина від відновлення до розвитку». Захід було організовано спільно Чернігівською обласною військовою адміністрацією, Чернігівською обласною радою за підтримки Програми розвитку ООН в межах напряму «Громадська безпека і соціальна згуртованість». Форум відбувся у стінах НУ «Чернігівська політехніка».

Д.е.н., доцентка Сакун О.С. виступила модератором Сесії II «Соціально-економічний розвиток регіону в умовах відновлення громад: виклики та перспективи» та взяла участь у дискусії з питань ролі міжнародних організацій у відновленні та посиленні соціального та економічного потенціалу Чернігівської області, відновлення економіки та нових підходів у стратегічному плануванні, кращих практик відновлення та підтримки підприємницької діяльності та співпраці державної, місцевої влади та бізнес-сектору щодо залучення інвестицій в регіон. К.е.н., доцентка Гнедіна К.В. взяла участь у роботі зазначеної Сесії та обговоренні дискусійних питань зі спікерами.

Загалом у Форумі взяли участь близько 120 учасників, зокрема, представники органів місцевого самоврядування, влади, правоохоронних структур, малого та середнього бізнесу, ветеранська спільнота, представники ЗМІ, активної молоді, жінок, соціально-відповідального бізнесу та міжнародних організацій, представники Чернігівської ОДА, партнери, гості, запрошені. 

Захід став діалоговою платформою для представників центральної влади та місцевого самоврядування, експертів у сфері громадської безпеки, економіки, відновлення та розвитку територій, представників бізнесу та громадських організацій. Під час Форуму відбувся обмін досвідом між учасниками, ознайомлення з найкращими практиками та узгодження подальших дій.