Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Гостьова лекція з дисципліни «Податкова система"

Гостьова лекція з дисципліни «Податкова система"

У грудні 2023 року у рамках вивчення обов’язкової дисципліни «Податкова система» (викл. – д.е.н. проф. Акименко О.Ю.) для здобувачів вищої освіти ОП «Облік і оподаткування» відбулася гостьова лекція.

 

Запрошений гість – начальниця управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС в Чернігівській області Світлана Миколаївна Волкова, поділилася із здобувачами вищої освіти практичним досвідом роботи в державній податковій службі, акцентувала увагу на важливості здобуття нових знань для успішного працевлаштування, зокрема, в податкових органах ГУ ДПС Чернігівської області.

Світлана Миколаївна розкрила тему: «Особливості оподаткування суб’єктів малого підприємництва» та приділено увагу актуальним питанням оподаткування фізичних осіб.

Лекція викликала жваву дискусію. Здобувачі вищої освіти отримали відповіді на поставлені запитання, в тому числі стосовно перспектив працевлаштування у податкових органах, акцентувано увагу на важливості проведення лекцій із залученням фахівців-практиків. Було зазначено, що практика проведення зустрічей із здобувачами вищої освіти кафедри економіки, обліку і оподаткування ННІЕ НУ «Чернігівська політехніка» вже добра традиція для податківців.