Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Участь у тренінговому курсі «Максимізація можливостей комерціалізації: трансфер технологій в університетах та науково-дослідних установах»

Участь у тренінговому курсі «Максимізація можливостей комерціалізації: трансфер технологій в університетах та науково-дослідних установах»

Протягом 13-22 листопада 2023 р. доцент кафедри економіки, обліку і оподаткування Гнедіна К.В. взяла участь у тренінговому курсі «Максимізація можливостей комерціалізації: трансфер технологій в університетах та науково-дослідних установах», організованому Департаментом «Академія інтелектуальної власності» УКРНОІВІ за підтримки Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ). Ключова мета тренінгової програми - надання учасникам необхідних знань з трансферу технологій.

 

У рамках  тренінгового курсу, що складався з 10 лекцій, 5 практичних воркшопів та групових дискусій, учасники ознайомилися з особливостями сфери інтелектуальної власності, основними засадами трансферу технологій, викликами і проблемами під час трансферу технологій, політикою ІВ для університетів та науково-дослідних установ, питаннями охорони прав на об’єкти ІВ, специфікою спін-оффів та стартапів, а також вдосконалили навички ведення переговорів про стратегічне партнерство з метою трансферу технологій, навички формування Pitch Deck для інвесторів та розробки ефективної стратегії розподілу прав ІВ в університетах і долучилися до навчальної командної роботи з метою узагальнення набутих знань.