Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Волонтерство: кураторська година

Волонтерство: кураторська година

В рамках Міжнародного Дня волонтера, який у світі відзначають 5 грудня, доцент кафедри економіки, обліку і оподаткування Самко Олеся Олександрівна, куратор гр. ЕК-231, провела тематичну кураторську годину.

На заході познайомилися з історією волонтерської діяльності, розглянули сучасний підхід до цілей та завдань, які вирішує волонтерство в умовах сьогодення. На прикладі здобувачів старших курсів, зокрема гр.ЕК-201, які цього літа брали участь у волонтерській діяльності в рамках міжнародного проєкта, 1-й курс пересвідчився в тому, що волонтерство може бути корисним не тільки для тих, хто отримує допомогу, але й для самих волонтерів. Його цінність для них полягає в набутті навичок комунікації, нових знайомств, особливо корисних для молодого покоління. Якщо волонтерська діяльність провадиться в рамках міжнародного проєкта, то це додатково розширює горизонти та надає нові можливості. Волонтерство – один з потужних інструментів формування активної громадянської позиції, що особливо є важливим для молоді.

Кураторська година пройшла в цікавому форматі, оскільки після презентації та обговорення цінності та актуальності волонтерської діяльності, здобувачі взяли участь у міні-тренінгу «Що про себе думаю Я? Що про мене думають інші?» під керівництвом свого куратора. Цей захід дуже сподобався здобувачам, оскільки пожвавив атмосферу в міні-колективі, розвіяв певні сумніви, що були в їх учасників. За підсумками тренінгу здобувачі дізналися багато хорошого про себе, про що раніше не здогадувалися. Цей захід в значній мірі сприяв налагодженню комунікацій, покращенню психологічного мікроклімату в групі, підвищенню самооцінки його учасників.

Незважаючи на те, що в кінці заходу довелося перейти в укриття у зв’язку з повітряною тривогою, кураторська година продовжилася в теплій атмосфері. Група продовжила спілкування. Здобувачі поділилися своїми мріями, планами на майбутнє, амбітними цілями, які зафіксували на плакаті кольоровими олівцями та маркерами. Дуже порадував оптимізм молодого покоління, прагнення професійного розвитку, підтримки вітчизняної економіки. Молодь – це наше майбутнє! А ми, науково-педагогічні працівники, всіляко допоможемо їй у становленні та розвитку.