Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

"ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ". RESTART ДЛЯ БІЗНЕСУ ТА ІНВЕСТИЦІЙ В СУЧАСНИХ РЕАЛІЯХ”

 "ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ". RESTART ДЛЯ БІЗНЕСУ ТА ІНВЕСТИЦІЙ В СУЧАСНИХ РЕАЛІЯХ”

29 лютого 2023 року доцентка кафедри економіки, обліку і оподаткування Сакун О.С. взяла участь у Регіональному форумі «Відновлення економіки Чернігівської області в умовах війни: діалог з бізнесом». Захід організовано Агенцією регіонального розвитку Чернігівської області спільно з Чернігівською обласною державною адміністрацією за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI). Форум відбувся у стінах НУ «Чернігівська політехніка»

 

Д.е.н., доцентка Сакун О.С. виступила модератором Сесії I "ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ". RESTART ДЛЯ БІЗНЕСУ ТА ІНВЕСТИЦІЙ В СУЧАСНИХ РЕАЛІЯХ” , присвяченій новим можливостям відновлення та розвитку бізнес-сектору регіону. В дискусії взяли участь: Надія Бігун, заступник Міністра економіки України, виступила з презентацією нової економічної платформи «Зроблено в Україні» та зазначила програму і політику розвитку українських виробників 2024; Денис Гарасюта, член правління Експортно-кредитного агентства України розповів про можливості для українських експортерів та страхування інвестицій від воєних ризиків; Анна Пелих, провідний експерт Управління з правових питань та регуляторної політики ДУ «ЮКРЕЙНІНВЕСТ», розповіла про державну підтримку інвестиційних проєктів із значними інвестиціями в Україні; Володимир Москаленко, Коростенський міський голова, виступив з презентацією розбудови Індустріального парку “Коростень”; Юрій Стальниченко, секретар Менської міської ради розповів про виклики в започаткуванні діяльності індустріальних парків на території області; Ігор Мусієнко, директор ТОВ "Дім спецій" виступив з темою “Бізнес реалії сьогодення”.

Загалом у Форумі взяли участь близько 250 учасників, зокрема, представники органів державної влади, місцевого самоврядування, бізнесу та інституції з підтримки бізнесу та торгівлі.

Захід став комунікативним майданчиком для представників центральної влади, органів місцевого самоврядування і бізнес-структур. Під час Форуму відбулось ознайомлення з новими ініціативами уряду щодо підтримки відновлення та розвитку українських підприємств, обмін досвідом між учасниками та налагодження діалогу між представниками різних сфер.