Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ОНЛАЙН-ФОРУМ "ЕКОНОМІЧНЕ ВІДНОВЛЕННЯ. ШЛЯХ ДО ПЕРЕМОГИ"

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ОНЛАЙН-ФОРУМ "ЕКОНОМІЧНЕ ВІДНОВЛЕННЯ. ШЛЯХ ДО ПЕРЕМОГИ"

Всеукраїнський онлайн-форум "Економічне відновлення. Шлях до Перемоги" від освітньої платформи «4 PEOPLE», ВГО «УАФІТ» відвідали представники кафедри економіки, обліку та оподаткування

 

 

Д.е.н., проф. кафедри Акименко О.Ю. прийняла участь в обговоренні пріоритетних напрямів відновлення економічної системи України в післявоєнний період, підвищення рівня освіченості та фінансової грамотності населення щодо створення можливостей для економічного зростання.

Спікери акцентували увагу на актуальних темах, серед яких: 

 відновлення економічної системи України шляхом висвітлення пріоритетних напрямків відбудови та окреслення основних економічних реформ на шляху до Перемоги;

цифровізація: розвинений український IT-сектор. Цифрові рішення в громадах для сталого розвитку на шляху до Перемоги;

модернізації роботи освітніх закладів в умовах невизначеності;

 вплив підприємницької освіти у повоєнній Україні;

перспективні напрями інвестування у виробництво продукції з високою доданою вартістю, шляхи інтеграції України у глобальні ланцюги доданої вартості

передумови та ключові події відбудови: огляд соціально-економічної ситуації

розуміння дефініціі Перемога та позиціонування України на світових фінансово-економічних ринках. Імідж України на міжнародній арені.

 роль і значення територіальних громад у повоєнному відновленні економічної системи України. Місцева економіка в умовах війни.

посилення ролі жіночого підприємництва в післявоєнний період. Зростання особистих доходів жінок України;

інноваційні фінансові технології. Новітні форми інвестування.

криптовалюта як фінансовий актив для інвестування: закономірності функціонування, можливості розвитку, переваги та загрози для України.

Щира вдячність організатору освітньої платформи «4 PEOPLE», д.е.н., проф. Тимошенко О.В. за організацію заходу, спікерам - за висвітлення найактуальніших проблем сьогодення.