Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Колективна монографія. Анонс

Кафедра економіки, обліку і оподаткування Національного університету «Чернігівська політехніка» з метою сприяння оприлюдненню результатів науково-дослідницьких робіт запрошує вчених, викладачів, докторантів, аспірантів, здобувачів прийняти участь у написанні колективної монографії.

 

 

«ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ ЕКОНОМІЧНОЮ БЕЗПЕКОЮ ПІДПРИЄМСТВА»

 

(в рамках наукової теми дослідження «Інформаційно-аналітичне забезпечення управління економічною безпекою підприємства»

(Держ. реєстр. номер 0118U001901. Термін реалізації: 05.2018-05.2023)

 

ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕМИ КОЛЕКТИВНОЇ МОНОГРАФІЇ

 

Колективна монографія присвячена дослідженню методологічних та прикладних питань управління економічною безпекою підприємства. Основу дослідження становить розкриття закономірностей інформаційно-аналітичного забезпечення процесу управління економічною безпекою підприємства.

 

ПЕРЕДБАЧАЮТЬСЯ НАСТУПНІ ОРІЄНТОВНІ НАЗВИ РОЗДІЛІВ (НАЗВА ЯКИХ МОЖЕ БУТИ УТОЧНЕНА ПІСЛЯ ОТРИМАННЯ МАТЕРІАЛІВ):

 

Розділ 1. Особливості інформаційно-аналітичного забезпечення економічної безпеки підприємств : управлінський та обліковий аспект

 

Розділ 2.  Бухгалтерський облік, аналіз та аудит в системі управління економічною безпекою підприємств

 

Розділ 3. Оподаткування діяльності підприємств: проблеми та перспективи розвитку в умовах, спричинених військовою агресією рф

Розділ 4. Розвиток професійної освіти бухгалтерів та податківців: сучасні виклики

Розділ 5. Економічна безпека та антикризова система господарювання

Розділ 6. Математичні методи, моделі та інформаційні технології в управлінні економічною безпекою підприємства

 

Монографії присвоюють Міжнародний стандартний номер (ISBN), УДК.

 

КОНТРОЛЬНІ ДАТИ

 

Прийом заявок та матеріалів для публікації в колективній монографії – до 31 травня 2023 року (термін може бути продовжено за рішенням кафедри, але не довше ніж на два тижні, до 15.06.2023 р.). Відповідь про прийняття матеріалів до колективної монографії – протягом 5 днів.

 

ВИМОГИ ДО МАТЕРІАЛІВ КОЛЕКТИВНОЇ МОНОГРАФІЇ

 

Матеріали колективної монографії подаються українською мовою. Матеріали повинні містити елементи наукової новизни (власні дослідження автора), мати теоретичну, методичну, методологічну і/або практичну цінність.

Викладені наукові положення підлягають обґрунтуванню, мають супроводжуватися конкретними пропозиціями щодо поліпшення наявного стану та можливими напрямами використання результатів дослідження.

Обов’язкові посилання на джерела. Бібліографічний опис оформлюється з урахуванням розробленого Національного стандарту України ДСТУ 8302:2015 «Інформація та документація. Бібліографічне посилання. Загальні положення та правила складання» (приклад оформлення списку літератури:  http://aesiitf.kpi.ua/wp-content/uploads/2018/02/ExamplesDSTU8302-2015.pdf.

Серед використаних джерел доцільно здійснювати посилання на зарубіжні джерела, а також на наукові праці за останні п’ять років. Для  здобувачів наукового ступеня доктора філософії обов’язкова рецензія доктора наук. Автори колективної монографії зберігають виключні авторські права на передані організаторам для підготовки колективної монографії матеріали.

 

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ТА ПОДАННЯ МАТЕРІАЛІВ КОЛЕКТИВНОЇ МОНОГРАФІЇ

 

До публікації приймаються роботи, які відображають результати досліджень за запропонованою тематикою. Матеріали повинні містити елементи наукової новизни, мати теоретично-методичну або практичну цінність, викладені наукові положення підлягають обґрунтуванню, повинні  супроводжуватись конкретними пропозиціями щодо поліпшення існуючого стану та можливими напрямками використання викладених результатів наукових досліджень.

Автор (и) несе відповідальність за точність наведених у статті термінів, прізвищ, даних, цитат, статистичних матеріалів тощо.

Обсяг матеріалів колективної монографії 10 – 30 повних сторінок формату А4; поля: зверху, знизу, праворуч, ліворуч 2,0 см; гарнитура: Times New Roman, кегль – 12, міжстрочний інтервал – 1, вирівнювання по ширині, абзац – 1,0 см. Матеріал має бути побудований у логічній послідовності, без повторень, із чіткими формулюваннями та відповідно до вимог стилістики наукового тексту, без граматичних і стилістичних помилок.

Текст рукопису набирається з використанням комп’ютерних текстових редакторів Word for Windows 97/2000/2003/XP.

По центру рядка напівжирним шрифтом – прізвище та ініціали автора (кількість співавторів – не більше трьох).

Нижче – курсивом науковий ступінь, наукове звання, назва установи (навчального закладу, організації), назва міста, назва країни.

На наступному рядку – через один інтервал – назва (великими літерами напівжирним шрифтом по центру).

На наступному рядку – через один інтервал – короткий вступ, основна частина, висновки. Структурні елементи виділяти не потрібно.

У кінці тексту – через один інтервал – наводиться список використаних джерел (напівжирним шрифтом по центру), не менше 5 джерел розміщених у алфавітному порядку.

Оформляти посилання в тексті слід у квадратних дужках на відповідне джерело списку літератури, наприклад: [5, с. 55]. Посилання в дужках на різні джерела подавати через крапку з комою, наприклад: [1, с. 11; 7, с. 77].

Формули слід набирати за допомогою редактора формул Microsoft Equation (абревіатури подаються українською мовою) і нумерувати у круглих дужках з правого боку, наприклад (1).

Рисунки, графіки, схеми, таблиці повинні бути чіткими та компактними, оформлюються з використанням інструментів Microsoft Word (шрифт Times New Roman, кегль – 12, міжрядковий інтервал – 1,0; використання чорно-білої гами без фону).

Не допускаються скановані рисунки і таблиці, використання кольору і фону.

Усі рисунки, графіки, схеми, таблиці розміщуються посередині та повинні мати назву. Назва та номери рисунків вказуються під рисунком (Рис. 1. Назва), назви і номери таблиць – над таблицями (Таблиця 1 (вирівнювання по правому краю) Назва (з нового рядка, вирівнювання по центру)).

Рисунки, графіки, схеми, таблиці, формули не повинні виходити за межі вказаних полів. Посилання у тексті на рисунки і таблиці оформлюється так: (рис. 1), (табл. 1).

Не пізніше встановленого терміну необхідно подати окремими файлами на електронну адресу контактної особи авторську довідку (назвати за прикладом: Глоба_довідка); текст матеріалів (назвати за прикладом: Глоба_монографія).

У темі листа слід вказати «Матеріали до колективної монографії та прізвище автора».

Звертаємо Вашу увагу: про надходження матеріалів Вам на електронну адресу обов’язково буде надіслано повідомлення. Якщо повідомлення протягом двох робочих днів не одержано – продублюйте відправку або передзвоніть!!!

Відповідальність за зміст статей, достовірність даних, фактів, цитат, рівень самостійності здобутих результатів повністю несуть автори статей! Кількість авторів статті – необмежена.

 

 

МАТЕРІАЛИ, ЯКІ НЕ ВІДПОВІДАТИМУТЬ ВСТАНОВЛЕНИМ ВИМОГАМ АБО ЗАПРОПОНОВАНІЙ ТЕМАТИЦІ, НАДІСЛАНІ ПІЗНІШЕ ВКАЗАНОГО ТЕРМІНУ, РОЗГЛЯДАТИ НЕ БУДУТЬ!!!

 

КОНТАКТНА ОСОБА

Акименко Олена Юріївна – координатор

тел. 063 063 90 45

ел.ад. monogr.akymenko@gmail.com

 

 

 

 

Додаток А

Приклад оформлення рукопису

 

Акименко О.Ю.

доктор екон. наук, доцент

професор кафедри економіки, обліку і оподаткування

Національний університет «Чернігівська політехніка, м.Чернігів, Україна

elena.akymenko@gmai.com

 

Скрицький Д.П.

здобувач ступеню доктора філософії

кафедри економіки, обліку і оподаткування

Національний університет «Чернігівська політехніка, м.Чернігів, Україна

skrytko@gmail.com 

 

 

КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ УДОСКОНАЛЕННЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ

 

Текст рукопису………..

 

 

 

 

 

 

 

Список використаних джерел

 

Додаток Б

 

ДОВІДКА ПРО АВТОРІВ*

 

Прізвище, ім’я, по-батькові

 

Науковий ступінь

 

Вчене звання

 

Почесне звання

 

Місце роботи (установа, організація, навчальний заклад)

 

Посада (обов’язкова інформація про кафедру або структурний підрозділ)

 

Назва статті

 

Номер розділу,  до якого  передбачається включення матеріалів

 

Обсяг статті

 

Поштова адреса, на яку необхідно надсилати примірник монографії

 

Потреба в довідці про участь в розробці комплексної теми   

так / ні ( необхідне підкреслити)

Контактна інформація

роб. тел.

 

дом. тел.

 

моб. тел.

 

Поштова адреса та індекс  (для пересилки монографії Укрпоштою)

 

 

 

e-mail

 

 

Автор           (прізвище, імя, по батькові)         надає оргкомітету право на відтворення колективної монографії (опублікування, оприлюднення, тиражування або інше розмноження) без обмеження тиражу примірників;  право на поширення монографії будь-яким способом; право на публічне використання монографії та демонстрацію її в інформаційних, рекламних та інших цілях.

 

 

 

*Всі пункти авторської довідки обов’язкові для заповнення кожним автором та співавтором рукопису.