Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Інтерактивне заняття «День довкілля: святкуємо чи сумуємо?»

Інтерактивне заняття «День довкілля: святкуємо чи сумуємо?»

17 квітня 2023 року на честь Дня довкілля, національного екологічного свята, яке традиційно відзначається щорічно у третю суботу квітня, кафедрою економіки, обліку і оподаткування було проведено інтерактивне навчальне заняття на тему «День довкілля: святкуємо чи сумуємо?». У заході взяли участь понад 80 здобувачів вищої освіти Національного університету «Чернігівська політехніка», у тому числі учасники наукового клубу «Юні агенти змін».

 

 

Під час заходу завідувач кафедри економіки, обліку і оподаткування, д.е.н., професор Дерій Жанна Володимирівна ознайомила учасників з такими актуальними питаннями, як відходи війни та їх різновиди, правила  поводження з такими відходами, а також із законодавчими новаціями  у сфері управління відходами. Доцент кафедри економіки, обліку і оподаткування, к.е.н. Гнедіна Катерина Володимирівна присвятила свою доповідь висвітленню найгостріших проблем забруднення навколишнього середовища та сучасним підходам до їх вирішення у зарубіжних країнах, а також надала загальні рекомендації щодо формування екологічних звичок та переходу до екологічного способу життя.

 За результатами обговорення питань захисту довкілля здобувачі вищої освіти виявили бажання долучатися до екологічних ініціатив та сприяти формуванню екологічної культури у суспільстві.