Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Адвокація: від ідеї до реалізації

Адвокація: від ідеї до реалізації

04-05 жовтня 2023 року д.е.н., проф. Ж. В. Дерій, д.е.н., проф. О. Ю. Акименко, к.е.н, доц. О. В. Мініна, к.е.н., доц. Н. Т. Шадура-Никипорець брали участь в дводенному тренінгу «Адвокаційна діяльність задля покращення ситуації по запобіганню та протидії гендерно зумовленому насильству в територіальних громадах Чернігівської області».

 

Радник Міністра соціальної політики України; національний експерт, тренер із запобігання та протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству; міжнародний та національний експерт, тренер з протидії торгівлі людьми; керівник правозахисної громадської організації «Велес+», В. Ю. Вальчук ознайомив учасників/ць з основами національної та місцевої адвокації у сфері запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству; надав знання, як взаємодіяти з державними органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування щодо зміни ситуацій на місцевому рівні та вирішення проблемних питань, пов’язаних з випадками гендерно зумовленого насильства; ознайомив учасників/ць тренінгу з практичними прикладами аналізу проблем на місцевому рівні та розробки адвокаційної стратегії.

Крім того учасниками/цями було створено свої адвокаційні кампанії і презентовано результати роботи в групах.

Тренінг був організований Громадською організацією «Чернігів Європейський» в рамках Програми дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (CLEAR), яка впроваджується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID's Bureau for Humanitarian Assistance).

Щира вдячність організаторам за цікавий, корисний, пізнавальний тренінг та В.Ю. Вальчуку – за майстерність, професійність та відданість справі.